Turkse pizza maken

Wilt u zelf een Turkse pizza maken? U kent dit wellicht als een fastfood-achtige maaltijd op festivals of binnen het uitgaanscircuit, maar het is ook goed mogelijk om hier een gezonde maaltijd van te maken. We gaan uit van de traditionele benadering, dus het deeg met alleen gehakt en de gemengde sla.

Gezonde Turkse pizza

Een Turkse pizza vormt op die manier een zeer gezonde keuze. We spreken in Turkije officieel van lahmacun, een geheel dat we hier kennen als de Turkse pizza. Normaal gesproken bakken we de pizza in een ‘silex’, maar de kans is klein dat u deze thuis heeft staan. Dat is echter geen probleem, u kunt gebruik maken van een pan met deksel. U kunt de gezonde Turkse pizza maken door deeg te gebruiken dat u zelf kunt maken of kant-en-klaar kunt kopen. Verdeel het gehakt over het deel en plaats daar ook de gemengde sla in.

Pan met deksel
Vervolgens kunt u de Turkse pizza maken door de rol dicht te maken. Op die manier zit de vulling goed verdeeld in de pizza en kunt u een pan met een deksel gebruiken om deze lekker gaar te maken. U kunt tevens gebruik maken van een hapjespan of een pizzapan. Maak in ieder geval geen gebruik van de oven, aangezien dat ertoe zal leiden dat het deeg veel te hard wordt, iets dat we willen voorkomen wanneer we een Turkse pizza maken.

Gehakt en gemengde sla
Traditioneel kunt u de Turkse pizza maken met deeg, gehakt en gemengde sla. Dat neemt aan de andere kant niet weg dat u hier zelf verschillende ingrediënten aan kunt toevoegen, op basis waarvan u zelf van houdt. Wilt u bijvoorbeeld gebruik maken van döner, kaas, sambal of wellicht knoflooksaus? U kunt de Turkse pizza maken zoals u wenst. Houd er aan de andere kant rekening mee dat de Turkse pizza op die manier natuurlijk niet langer zo gezond is als hierboven beschreven. U kunt wat dat betreft zelf bepalen hoe u de Turkse pizza wilt maken, om daar ‘s avonds of als tussendoortje binnenkort van te genieten.