Mini pizza maken

Wilt u een mini pizza maken? Het vormt een heerlijk hapje, bijvoorbeeld tijdens een verjaardag, een andere leuke gelegenheid of gewoon tussendoor om er zelf van te genieten. De mini pizza’s zijn klein van stuk, waardoor u bovendien kunt variëren met verschillende smaken.

Lekkere pizza hapjes

U kunt een mini pizza maken om lekkere hapjes op tafel te zetten, met een combinatie van bijvoorbeeld wat kaas en tomaat. Het is uiteraard mogelijk om de mini pizza verder te versieren, maar probeer te voorkomen dat het geheel te machtig wordt. Door de mini pizza lekker eenvoudig te houden kan een ieder er een paar stukjes van proberen. Dit is vooral leuk op het moment dat u meerdere smaken maakt, zodat een ieder een lekker stukje pizza uit kan zoeken.

Ingrediënten voor een mini pizza
Wilt u een mini pizza maken en bent u benieuwd naar de ingrediënten die u daarvoor nodig heeft? Maak gebruik van bladerdeeg voor de bodem, wat cervelaat en bijvoorbeeld geraspte kaas. Verder kunt u werken met cherry tomaatjes, wat Italiaanse kruiden en een geklutst eitje om het deeg goed aan te kunnen maken. Maak eerst de bodem voor de pizza en zorg daar bovenop voor het beleg. U kunt de mini pizza maken door zodra de pizza klaar is kleine stukjes te snijden. Maak voor de verandering eens gebruik van vierkantjes in plaats van de bekende rondjes, die u bovendien heel eenvoudig kunt snijden.

Mini pizza maken

U kunt de mini pizza maken door het bladerdeeg op de bakplaat te leggen en er met een vork wat gaatjes in te prikken. Smeer het bladerdeel in met het geklutste ei, voor een mooie goudbruine laag. Scheur vervolgens de cervelaat in stukjes en verdeel dit over de pizza’s, net als de cherry tomaatjes. Strooi er wat geraspte kaas overheen en doe hetzelfde met de Italiaanse kruiden. Op die manier kunt u in ongeveer een kwartiertje mini pizza’s maken, door ze op een temperatuur van 225 graden in de oven te stoppen en ze mooi goudbruin te zien worden.